poziom skomplikowania:
Chleb lub przekrojone bułki smarujemy gęstą śmietaną i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Odcedzamy sardynki. Na każdej kanapce układamy całe sardynki (zależnie od wielkości kanapek jedną lub dwie), bez ogona i głowy. Na wierzchu kładziemy dwa plasterki cebuli i posypujemy kanapkę posiekanym świeżymi ziołami, skrapiamy sokiem z cytryny.
Kanapka z sardynkami
składniki
-4 kromki białego pszennego pieczywa lub 4 bułeczki
-puszka sardynek w oleju
-1 cebula – szalotka
-świeże zioła: kolendra, szczypior
-1 cytryna
-50 ml gęstej śmietany
-pieprz
poziom skomplikowania:
Chleb lub przekrojone bułki smarujemy gęstą śmietaną i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Odcedzamy sardynki. Na każdej kanapce układamy całe sardynki (zależnie od wielkości kanapek jedną lub dwie), bez ogona i głowy. Na wierzchu kładziemy dwa plasterki cebuli i posypujemy kanapkę posiekanym świeżymi ziołami, skrapiamy sokiem z cytryny.