X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimno

Kanapka z sardynkami

Składniki

-4 kromki białego pszennego pieczywa lub 4 bułeczki
-puszka sardynek w oleju
-1 cebula – szalotka
-świeże zioła: kolendra, szczypior
-1 cytryna
-50 ml gęstej śmietany
-pieprz

Sposób przygotowania

Chleb lub przekrojone bułki smarujemy gęstą śmietaną i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Odcedzamy sardynki. Na każdej kanapce układamy całe sardynki (zależnie od wielkości kanapek jedną lub dwie), bez ogona i głowy. Na wierzchu kładziemy dwa plasterki cebuli i posypujemy kanapkę posiekanym świeżymi ziołami, skrapiamy sokiem z cytryny.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również