menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki obieramy i ucieramy na tarce. Kapustę gotujemy i odcedzamy. Słoninę kroimy w kostkę i smażymy, dodajemy mąkę i przygotowujemy zasmażkę na tłuszczu wytopionym ze słoniny. Dolewamy trochę wrzątku, lub wody z podgotowanej kapusty, surowe ziemniaki. Mieszając gotujemy. Na koniec łączymy z ugotowaną kapustą

ocena:

Kapusta kiszona z zaprażką – Podbeskidzie i Śląsk Cieszyński

składniki

  • 2 kg kapusty kiszonej
  • 150 g wędzonej słoniny
  • 300 g ziemniaków
  • 100 g mąki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki obieramy i ucieramy na tarce. Kapustę gotujemy i odcedzamy. Słoninę kroimy w kostkę i smażymy, dodajemy mąkę i przygotowujemy zasmażkę na tłuszczu wytopionym ze słoniny. Dolewamy trochę wrzątku, lub wody z podgotowanej kapusty, surowe ziemniaki. Mieszając gotujemy. Na koniec łączymy z ugotowaną kapustą

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję