menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wyrobić mięso mielone z dodatkiem namoczonej i odciśniętej bułki, jajkiem, zieloną pietruszką i przyprawami. Uformować okrągłe kotlety. Obtoczyć je w tartej bułce i usmażyć. Na usmażone kotlety położyć po krążku sera. Na ser plasterki umytych pieczarek, oprószyć mieloną papryką. Na każdy kotlet położyć masło i na kilka minut przed podaniem wstawić do gorącego piekarnika. Potrawa gotowa jest gdy ser zaczyna spływać z kotletów.Podawać z kluskami śląskimi i modrą kapustą.

ocena:

Karbonadle

składniki

  • 50 dag mięsa mielonego wieprzowego,
  • 1 bułka,
  • 1jajko,
  • 1 łyżka zielonej pietruszki,sól,pieprz ,
  •  10 dag sera ostrego6 pieczarek,
  • 4 dag masła,olej do smażenia,papryka mielona.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wyrobić mięso mielone z dodatkiem namoczonej i odciśniętej bułki, jajkiem, zieloną pietruszką i przyprawami. Uformować okrągłe kotlety. Obtoczyć je w tartej bułce i usmażyć. Na usmażone kotlety położyć po krążku sera. Na ser plasterki umytych pieczarek, oprószyć mieloną papryką. Na każdy kotlet położyć masło i na kilka minut przed podaniem wstawić do gorącego piekarnika. Potrawa gotowa jest gdy ser zaczyna spływać z kotletów.Podawać z kluskami śląskimi i modrą kapustą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję