menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z jednej pomarańczy ścieramy skórkę (możemy też cienko skroić nożykiem). Wyciskamy sok. Sok wraz ze skórką zalewamy na kilka godzin 100 ml wina, a następnie przecedzamy do wazy. Dolewamy obydwa wina, wsypujemy cukier i mieszamy. Pozostałe dwie pomarańcze obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Wrzucamy je do napoju.

ocena:

Kardynał pomarańczowy

składniki

  • 750 ml białego, wytrawnego wina
  • 250 ml wina czerwonego
  • 3 pomarańcze
  • 120 g cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z jednej pomarańczy ścieramy skórkę (możemy też cienko skroić nożykiem). Wyciskamy sok. Sok wraz ze skórką zalewamy na kilka godzin 100 ml wina, a następnie przecedzamy do wazy. Dolewamy obydwa wina, wsypujemy cukier i mieszamy. Pozostałe dwie pomarańcze obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Wrzucamy je do napoju.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję