X

Czego szukasz?

Przepis
Napoje alkoholowe

Krupnik litewski

Składniki

  • 300 g płynnego miodu
  • 500 ml spirytusu
  • 250 ml wody
  • kawałek laski wanilii
  • ćwierć łyżeczki gałki muszkatołowej
  • szczypta cynamonu
  • 2 goździki
  • skórka otarta z cytryny

Sposób przygotowania

Zagotowujemy wodę z miodem, wrzucamy wszystkie przyprawy, gotujemy razem przez 5-7 minut, a następnie odstawiamy na pół godziny pod przykryciem. Następnie przecedzamy, ponownie zagotowujemy i przelewamy do szklanego lub kamionkowego dzbanka, dolewamy spirytus i mieszamy. Podajemy w małych kubkach lub filiżankach.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również