menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Karkówkę pokrój na 4-5 równych plastrów lub kup gotową pokrojoną. Wymieszaj ze składnikami marynaty, odstaw na 2-3 godziny lub najlepiej na całą noc. Grilluj na dobrze rozgrzanej patelni grillowej lub klasycznym ruszcie, około 4-5 minut z każdej strony. Podawaj z młodymi ziemniaczkami i ulubioną surówką, ja postawiłem na czerwoną kapustę z jabłkiem.

ocena:

Karkówka w orientalnej marynacie z grilla

składniki

  • 500 g karkówki wieprzowej
  • 3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki słodkiego sosu chilli
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 2 utarte ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu do karkówki i żeberek Roleski
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Karkówkę pokrój na 4-5 równych plastrów lub kup gotową pokrojoną. Wymieszaj ze składnikami marynaty, odstaw na 2-3 godziny lub najlepiej na całą noc. Grilluj na dobrze rozgrzanej patelni grillowej lub klasycznym ruszcie, około 4-5 minut z każdej strony. Podawaj z młodymi ziemniaczkami i ulubioną surówką, ja postawiłem na czerwoną kapustę z jabłkiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję