menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W dużym naczyniu mieszamy wszystkie składniki. Formujemy małe klopsiki w podłużnym kształcie i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanej oliwie. W międzyczasie przygotowujemy sos,dusząc wszystkie składniki na małym ogniu.Nim sos zgęstnieje ,przekładamy do niego usmażone klopsiki i dusimy jeszcze 15 minut.

ocena:

Klopsiki z czosnkiem i kminkiem

składniki

  • 1 kg mielonego mięsa wieprzowego
  • 5 roztartych ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1/4 szklanki wytrawnego białego wina
  • namoczony i odciśnięty miąższ z bułki wrocławskiej
  • 1 jajko
  • 1/4 filiżanki oliwy
  • sól,pieprz
  • mąka,oliwa

    Sos:

  • 1 szklanka przetartych pomidorów ( dojrzałe)
  • 125 ml wody
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz , wanilia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W dużym naczyniu mieszamy wszystkie składniki. Formujemy małe klopsiki w podłużnym kształcie i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanej oliwie. W międzyczasie przygotowujemy sos,dusząc wszystkie składniki na małym ogniu.Nim sos zgęstnieje ,przekładamy do niego usmażone klopsiki i dusimy jeszcze 15 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję