menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. W garnku wstaw wodę do gotowania klusek.

 

2. Do misy miksującej włóż bryndzę, mąkę i jajko.

Mieszaj 45 s/ obr 3

 

3. Ciasto wyłóż na oprószony mąką blat i podziel je na 4 części równe części. Z każdego kawałka uformuj wałek o średnicy 2 cm. Delikatnie go spłaszcz i pokrój ukośnie na małe kawałki. 

 

4. Kluski wrzucaj partiami do wrzącej, osolonej wody.

Gotuj 3 minuty od wypłynięcia.

 

5. Podawaj polane oliwą z oliwek i posypane listkami świeżej  szałwii oraz parmezanem.

ocena:

Kluski z bryndzy (Thermomix)

składniki

  • 1,5 l wody
  • 400 g bryndzy
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 jajko

Dodatkowo:

  • listki szałwii
  • oliwa z oliwek
  • parmezan

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. W garnku wstaw wodę do gotowania klusek.

 

2. Do misy miksującej włóż bryndzę, mąkę i jajko.

Mieszaj 45 s/ obr 3

 

3. Ciasto wyłóż na oprószony mąką blat i podziel je na 4 części równe części. Z każdego kawałka uformuj wałek o średnicy 2 cm. Delikatnie go spłaszcz i pokrój ukośnie na małe kawałki. 

 

4. Kluski wrzucaj partiami do wrzącej, osolonej wody.

Gotuj 3 minuty od wypłynięcia.

 

5. Podawaj polane oliwą z oliwek i posypane listkami świeżej  szałwii oraz parmezanem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję