X

Czego szukasz?

Przepis
Przepisy Thermomix

Kluski z bryndzy (Thermomix)

Składniki

  • 1,5 l wody
  • 400 g bryndzy
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 jajko

Dodatkowo:

  • listki szałwii
  • oliwa z oliwek
  • parmezan

Sposób przyrządzania

1. W garnku wstaw wodę do gotowania klusek.

 

2. Do misy miksującej włóż bryndzę, mąkę i jajko.

Mieszaj 45 s/ obr 3

 

3. Ciasto wyłóż na oprószony mąką blat i podziel je na 4 części równe części. Z każdego kawałka uformuj wałek o średnicy 2 cm. Delikatnie go spłaszcz i pokrój ukośnie na małe kawałki. 

 

4. Kluski wrzucaj partiami do wrzącej, osolonej wody.

Gotuj 3 minuty od wypłynięcia.

 

5. Podawaj polane oliwą z oliwek i posypane listkami świeżej  szałwii oraz parmezanem.

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  1. Elżbieta

    Witam.
    Czy robiłeś w Thermomiksie masło klarowne?

    • Elżbieta

      Miało być klarowane. To tak jest jak Ci telefon podpowiada? Pozdrawiam.

      • Jakub Kuroń

        Domyśliłem się 😉

    • Jakub Kuroń

      Nie, jeszcze tego nie próbowałem.
      Ale wszystko przede mną 🙂

      • Elżbieta

        Jak zrobisz to napisz bo ja mam starszy typ i trochę się boję – nie mam ani wsteczny,ani soft.

      • Jakub Kuroń

        OK

Sprawdź również