menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Schłodzone w lodówce białka ubijamy z wodą i cukrem pudrem na parze. Gdy masa będzie gęsta wrzucamy do niej wiórki kokosowe, przesianą mąkę i drobno startą bułkę. Mieszamy. Masę nakładamy na natłuszczoną blachę przy pomocy specjalnej szprycy lub łyżką. Pieczemy w temperaturze 120ºC, aż zupełnie wyschną.

ocena:

Kokosanki II

składniki

  • 500 g cukru pudru
  • 250 g wiórków kokosowych
  • po 125 g tartej bułki i mąki
  • 6 białek
  • 125 ml wody

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Schłodzone w lodówce białka ubijamy z wodą i cukrem pudrem na parze. Gdy masa będzie gęsta wrzucamy do niej wiórki kokosowe, przesianą mąkę i drobno startą bułkę. Mieszamy. Masę nakładamy na natłuszczoną blachę przy pomocy specjalnej szprycy lub łyżką. Pieczemy w temperaturze 120ºC, aż zupełnie wyschną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję