menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Do naczynia miksującego włóż cebule, czosnek, chilli, oliwę i przyprawę curry. Rozdrobnij 5 sek/obr 4. Przesmaż 5 min/ 120ºC / obr 3

 

2. Następnie do mis wrzuć dynię i zalej wszystko wywarem. Gotuj 15 min /100°C / obr 0.5

 

3. Po tym czasie dodaj pomidory z puszki i mleczko kokosowe. Miksuj 3 min/obr 8. Krem gotuj jeszcze 10 min/100°C / obr 0.5

 

4. Udekoruj tymiankiem i podawaj z grzankami lub prażonymi pestkami dyni. 

ocena:

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym (Thermomix)

składniki

  • 1 kg dyni bez skóry pokrojoną w kostkę 
  • 2 duże cebule przekrojone na pół 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • 1 puszka pomidorów pelati 400 g
  • 1 papryczka chilli suszona lub świeża
  • kilka gałązek tymianku
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 1 l wywaru drobiowego lub warzywnego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • ew. grzanki lub pestki dyni 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Do naczynia miksującego włóż cebule, czosnek, chilli, oliwę i przyprawę curry. Rozdrobnij 5 sek/obr 4. Przesmaż 5 min/ 120ºC / obr 3

 

2. Następnie do mis wrzuć dynię i zalej wszystko wywarem. Gotuj 15 min /100°C / obr 0.5

 

3. Po tym czasie dodaj pomidory z puszki i mleczko kokosowe. Miksuj 3 min/obr 8. Krem gotuj jeszcze 10 min/100°C / obr 0.5

 

4. Udekoruj tymiankiem i podawaj z grzankami lub prażonymi pestkami dyni. 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję