menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zagotowujemy wodę z miodem, wrzucamy wszystkie przyprawy, gotujemy razem przez 5-7 minut, a następnie odstawiamy na pół godziny pod przykryciem. Następnie przecedzamy, ponownie zagotowujemy i przelewamy do szklanego lub kamionkowego dzbanka, dolewamy spirytus i mieszamy. Podajemy w małych kubkach lub filiżankach.

ocena:

Krupnik litewski

składniki

  • 300 g płynnego miodu
  • 500 ml spirytusu
  • 250 ml wody
  • kawałek laski wanilii
  • ćwierć łyżeczki gałki muszkatołowej
  • szczypta cynamonu
  • 2 goździki
  • skórka otarta z cytryny

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zagotowujemy wodę z miodem, wrzucamy wszystkie przyprawy, gotujemy razem przez 5-7 minut, a następnie odstawiamy na pół godziny pod przykryciem. Następnie przecedzamy, ponownie zagotowujemy i przelewamy do szklanego lub kamionkowego dzbanka, dolewamy spirytus i mieszamy. Podajemy w małych kubkach lub filiżankach.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję