menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do rondelka przełóż pomidorki. Zalej je oliwą, dodaj gałązki tymianku oraz ząbki czosnku. Duś pomidorki na małym ogniu aż zmiękną, 20-30 minut. Łososia przełóż do miski. Dopraw cukrem, koperkiem, sokiem i skórką z cytryny oraz białym pieprzem. Odstaw aby smaki mogły się przeniknąć. Pumpernikiel pokrój na małe kromeczki, posmaruj je kremowym serkiem. Ułóż plasterek łososia oraz konfitiwanego pomidorka.

ocena:

Łosoś gravlax na pumperniklu z konfitowanymi pomidorkami

składniki

  • 500 g łososia wędzonego
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 pęczek świeżego koperku, drobno posiekany
  • sok i skórka z 1 cytryny
  • pieprz biały
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 2 gałązki tymianku lub rozmarynu świeżego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • olej do konfitowania
  • kremowy serek do smarowania (almette lub philadelphia)
  • pumpernikiel

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do rondelka przełóż pomidorki. Zalej je oliwą, dodaj gałązki tymianku oraz ząbki czosnku. Duś pomidorki na małym ogniu aż zmiękną, 20-30 minut. Łososia przełóż do miski. Dopraw cukrem, koperkiem, sokiem i skórką z cytryny oraz białym pieprzem. Odstaw aby smaki mogły się przeniknąć. Pumpernikiel pokrój na małe kromeczki, posmaruj je kremowym serkiem. Ułóż plasterek łososia oraz konfitiwanego pomidorka.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję