menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Alkohol wcieramy w łososia, nacieramy go solą, cukrem i pieprzem, wkładamy do kamiennego lub szklanego naczynia, skórą na zewnątrz, przyciskamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 dni. Co 12 godzin obracamy na drugą stronę. Po dwóch dniach kroimy w cienkie plastry i podajemy z cytryną, koperkiem i różnymi sosami.

ocena:

Łosoś z sosami

składniki

-500 g filetów z łososia
-30 ml alkoholu: żubrówki, wytrawnego wina, wódki
-po 2 łyżki: cukru i soli
-pół łyżeczki białego pieprzu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Alkohol wcieramy w łososia, nacieramy go solą, cukrem i pieprzem, wkładamy do kamiennego lub szklanego naczynia, skórą na zewnątrz, przyciskamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 dni. Co 12 godzin obracamy na drugą stronę. Po dwóch dniach kroimy w cienkie plastry i podajemy z cytryną, koperkiem i różnymi sosami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję