menu
Zdjęcie dodane przez administratora strony.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wyszorowane szczoteczką pomarańcze kroimy w cząstki. Do garnka z grubym dnem wlewamy wodę i wsypujemy cukier. Powoli podgrzewamy na małym ogniu i mieszamy. Gdy syrop się zagotuje wkładamy pomarańcze i od momentu, gdy syrop zacznie wrzeć, gotujemy pomarańcze 5 minut. Studzimy. Powtarzamy tę czynność jeszcze dwa razy. Zdejmujemy z wierzchu pianę. Po ostatnim zagotowaniu gorącą marmoladę od razu przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy, pozostawiamy do ostudzenia, przechowujemy w chłodnym miejscu.

ocena:

Marmolada pomarańczowa

składniki

  • 1 kg pomarańczy
  • 1 kg cukru pudru
  • 250 ml wody

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wyszorowane szczoteczką pomarańcze kroimy w cząstki. Do garnka z grubym dnem wlewamy wodę i wsypujemy cukier. Powoli podgrzewamy na małym ogniu i mieszamy. Gdy syrop się zagotuje wkładamy pomarańcze i od momentu, gdy syrop zacznie wrzeć, gotujemy pomarańcze 5 minut. Studzimy. Powtarzamy tę czynność jeszcze dwa razy. Zdejmujemy z wierzchu pianę. Po ostatnim zagotowaniu gorącą marmoladę od razu przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy, pozostawiamy do ostudzenia, przechowujemy w chłodnym miejscu.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję