menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pieczarki kroimy na cztery, cebulę drobno siekamy i wszystko podsmażamy na oleju. Dodajemy posiekany czosnek i przecier pomidorowy. Wszystko mieszamy i dodajemy zmieloną jagnięcine. Dusimy ok 15-20 minut. Dodajemy wszystkie przyprawy i dusimy kolejne 15 minut. W miedzy czasie kroimy bakłażany na 0.5 cm plastry i solimy. Kiedy się “spocą” odsączamy papierowym ręcznikiem. Smażymy je na patelni go grillowania po ok minucie z każdej strony. Układamy na blasze naszą zapiekankę: mięso, bakłażany, mięso, bakłazany. Posypujemy całość serem i zmielonym chlebem. Polewamy wszystko roztopionym masłem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy tak całość aż ser sie rozpuści i razem z chlebem stworzy fajną chrupiącą warstwę. Na koniec całość posypujemy świerzo posiekaną pietruszką. Podajemy z sałatką z fety i pieczonym ziemniakiem. Smacznego:)

ocena:

Musaka po mojemu

składniki

  • 1,5 kg mielonej jagnięciny
  • 0,5 kg pieczark
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 60 g przecieru pomidorowego
  • ok. 1 kg bakłażanów
  • pęczek świerzej pietruszki
  • 2 łyzki swierzo posiakanej bazylii
  • 2 łyżki świezo posiekanej kolendry
  • puszka posiekanych pomidorów lub w całości
  • 1 łyzka mielonego cynamonu
  • sól pieprz cukier do smaku
  • odrobina masła
  • zmielony chleb tostowy
  • ser mozzarella

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pieczarki kroimy na cztery, cebulę drobno siekamy i wszystko podsmażamy na oleju. Dodajemy posiekany czosnek i przecier pomidorowy. Wszystko mieszamy i dodajemy zmieloną jagnięcine. Dusimy ok 15-20 minut. Dodajemy wszystkie przyprawy i dusimy kolejne 15 minut. W miedzy czasie kroimy bakłażany na 0.5 cm plastry i solimy. Kiedy się “spocą” odsączamy papierowym ręcznikiem. Smażymy je na patelni go grillowania po ok minucie z każdej strony. Układamy na blasze naszą zapiekankę: mięso, bakłażany, mięso, bakłazany. Posypujemy całość serem i zmielonym chlebem. Polewamy wszystko roztopionym masłem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy tak całość aż ser sie rozpuści i razem z chlebem stworzy fajną chrupiącą warstwę. Na koniec całość posypujemy świerzo posiekaną pietruszką. Podajemy z sałatką z fety i pieczonym ziemniakiem. Smacznego:)