menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mąkę ze sobą łączymy przesiewamy, dodajemy żółtka, olej lub masło, wodę, wino oraz przyprawy. Ubijamy trzepaczką lub miksujemy. Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek.

ocena:

Naleśniki V

składniki

  • 170 g mąki (ok. 1 szklanki)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 250 ml białego wytrawnego wina
  • 250 ml gazowanej wody mineralnej
  • 20-30 ml oleju lub stopionego masła
  • sól, cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mąkę ze sobą łączymy przesiewamy, dodajemy żółtka, olej lub masło, wodę, wino oraz przyprawy. Ubijamy trzepaczką lub miksujemy. Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję