menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzewamy na patelni oliwę, podsmażamy czosnek, a kiedy zacznie brązowieć usuwamy go, oscypki kroimy wzdłuż, kładziemy na patelnię i krótko, aby się nie rozpuściły, podgrzewamy, wstrząsając patelnią, na koniec skrapiamy anyżówką i podpalamy. Podajemy od razu z ciepłą kajzerką i masłem czosnkowym.

ocena:

Oscypki flambirowane anyżówką według Mirosława Drewniaka

składniki

  • po dwa małe oscypki (redykołki) na osobę
  • czosnek
  • oliwa
  • anyżówka do podpalenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzewamy na patelni oliwę, podsmażamy czosnek, a kiedy zacznie brązowieć usuwamy go, oscypki kroimy wzdłuż, kładziemy na patelnię i krótko, aby się nie rozpuściły, podgrzewamy, wstrząsając patelnią, na koniec skrapiamy anyżówką i podpalamy. Podajemy od razu z ciepłą kajzerką i masłem czosnkowym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję