menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

  Wszystkie składniki ubijamy lub miksujemy. Przygotowujemy osączone owoce. Rozgrzewamy olej w rondelku i wrzucamy małe ilości owoców zanurzonych wcześniej w cieście. Innymi słowy smażymy je w głębokim tłuszczu. Po usmażeniu osączamy je na sicie i podajemy na gorąco. Owoce dodatkowo posypujemy cukrem pudrem lub polewamy jakimś sosem.

ocena:

Owoce w cieście piwnym

składniki

  • Ciasto:
  • 300 g mąki
  • 2 jajka
  • 200 ml piwa
  • 30 g oleju
  • cukier lub miód do posłodzenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

  Wszystkie składniki ubijamy lub miksujemy. Przygotowujemy osączone owoce. Rozgrzewamy olej w rondelku i wrzucamy małe ilości owoców zanurzonych wcześniej w cieście. Innymi słowy smażymy je w głębokim tłuszczu. Po usmażeniu osączamy je na sicie i podajemy na gorąco. Owoce dodatkowo posypujemy cukrem pudrem lub polewamy jakimś sosem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję