menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki obieramy, solimy i gotujemy, tłuczemy. Kapustę świeżą i kwaśną gotujemy oddzielnie a następnie łączymy. Dodajemy wysmażony boczek z cebulką, pieprz i sól do smaku i tak przygotowaną kapustę łączymy z ziemniakami. Dobrze mieszamy. Podajemy z żeberkami lub golonką z rosołu.

ocena:

Panschkraut (Panczkraut) lub Ciapkapusta

składniki

  • 500 g kapusty świeżej
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 1 kg ziemniaków
  • 150 g boczku
  • 2-3 cebule
  • pieprz, sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki obieramy, solimy i gotujemy, tłuczemy. Kapustę świeżą i kwaśną gotujemy oddzielnie a następnie łączymy. Dodajemy wysmażony boczek z cebulką, pieprz i sól do smaku i tak przygotowaną kapustę łączymy z ziemniakami. Dobrze mieszamy. Podajemy z żeberkami lub golonką z rosołu.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję