menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Każdą paprykę kroimy na cztery części. Układamy w słoikach. Z przegotowanej i ostudzonej wody, przygotowujemy zalewę. Do każdego słoja wrzucamy po 2 ziarna ziela angielskiego, wlewamy zalewę z wody, octu, cukru, miodu i soli. Papryka powinna być całkowicie zalana marynatą. Na wierzch każdego słoika wlewamy trochę oliwy. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy.

ocena:

Papryka z miodem

składniki

  • 4 kg papryki
  • 1 l wody
  • 250 ml octu winnego 6%
  • 1 łyżka miodu
  • 200 g cukru
  • 8-10 ziaren ziela angielskiego
  • 50 ml oliwy
  • 2 łyżki soli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Każdą paprykę kroimy na cztery części. Układamy w słoikach. Z przegotowanej i ostudzonej wody, przygotowujemy zalewę. Do każdego słoja wrzucamy po 2 ziarna ziela angielskiego, wlewamy zalewę z wody, octu, cukru, miodu i soli. Papryka powinna być całkowicie zalana marynatą. Na wierzch każdego słoika wlewamy trochę oliwy. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję