X

Czego szukasz?

Przepis
Przetwory

Papryka z miodem

Składniki

  • 4 kg papryki
  • 1 l wody
  • 250 ml octu winnego 6%
  • 1 łyżka miodu
  • 200 g cukru
  • 8-10 ziaren ziela angielskiego
  • 50 ml oliwy
  • 2 łyżki soli

Sposób przygotowania

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Każdą paprykę kroimy na cztery części. Układamy w słoikach. Z przegotowanej i ostudzonej wody, przygotowujemy zalewę. Do każdego słoja wrzucamy po 2 ziarna ziela angielskiego, wlewamy zalewę z wody, octu, cukru, miodu i soli. Papryka powinna być całkowicie zalana marynatą. Na wierzch każdego słoika wlewamy trochę oliwy. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również