menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Postanowiłem oprzeć się na produktach, które mam już na podorędziu. 150g fasoli namoczyłem na noc. Namoczoną fasolę odcedziłem, zalałem wodą i gotowałem do miękkości, około 90 minut z liściem laurowym i zielem angielskim. Oczywiście możecie użyć fasoli z puszki, będzie szybciej.

Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Kolendrę wraz z łodyżkami posiekaj. Wszystkie składniki przełóż do malaksera i zmiel na pastę, może mieć grudkowatą konsystencję, faktury poszczególnych składników będą lepiej wyczuwalne. Jeżeli konsystencja jest zbyt gęsta, dolej odrobinę płynu.

 

Przepisy na inne moje pasty wegańskie:

  1. Wegańska pasta kanapkowa z pomidorem
  2. Wegańska pasta kanapkowa z burakiem
ocena:

Wegańska pasta kanapkowa z kolendrą

składniki

  • 200 g ugotowanej fasoli typu Jaś
  • 1/3 pęczka świeżej kolendry
  • 80 ml wody lub wywaru warzywnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 50 ml oliwy z oliwek extra vergine
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Postanowiłem oprzeć się na produktach, które mam już na podorędziu. 150g fasoli namoczyłem na noc. Namoczoną fasolę odcedziłem, zalałem wodą i gotowałem do miękkości, około 90 minut z liściem laurowym i zielem angielskim. Oczywiście możecie użyć fasoli z puszki, będzie szybciej.

Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Kolendrę wraz z łodyżkami posiekaj. Wszystkie składniki przełóż do malaksera i zmiel na pastę, może mieć grudkowatą konsystencję, faktury poszczególnych składników będą lepiej wyczuwalne. Jeżeli konsystencja jest zbyt gęsta, dolej odrobinę płynu.

 

Przepisy na inne moje pasty wegańskie:

  1. Wegańska pasta kanapkowa z pomidorem
  2. Wegańska pasta kanapkowa z burakiem