menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pierś nacinamy tak, aby powstała podłużna kieszeń. Posiekaną cebulę i czosnek przesmażamy na patelni. Dodajemy posiekane grzyby i wątróbkę. Po ostudzeniu dodajemy jajo i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy kieszeń i spinamy wykałaczką. Całość pieprzymy i solimy. Obsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Zmniejszamy ogień i dusimy 45-60 minut. Na koniec dodajemy brandy. Odparowujemy sos.

ocena:

Pierś indyka faszerowana

składniki

  • 1,5 kg piersi indyka
  • 300 g wątróbek drobiowych
  • 1 jajko
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g grzybów (mogą być pieczarki)
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 150 ml brandy
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pierś nacinamy tak, aby powstała podłużna kieszeń. Posiekaną cebulę i czosnek przesmażamy na patelni. Dodajemy posiekane grzyby i wątróbkę. Po ostudzeniu dodajemy jajo i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy kieszeń i spinamy wykałaczką. Całość pieprzymy i solimy. Obsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Zmniejszamy ogień i dusimy 45-60 minut. Na koniec dodajemy brandy. Odparowujemy sos.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję