menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Sery ucieramy na tarce. Mieszamy, dodajemy drobno poszatkowaną cebulę, sól, pieprz, jaja oraz mąkę. Przygotowujemy z podanych składników masę serową, jeżeli jest za rzadka, to dosypujemy trochę mąki. Formujemy z niej małe placuszki. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z surówkami lub sosem musztardowo – pomidorowym.

ocena:

Placuszki z sera 2

składniki

  • 100 g sera typu solan lub feta
  • 250 g różnych żółtych serów
  • 1 duża cebula
  • 2 jaja
  • 2-3 łyżki mąki
  • 100 ml oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Sery ucieramy na tarce. Mieszamy, dodajemy drobno poszatkowaną cebulę, sól, pieprz, jaja oraz mąkę. Przygotowujemy z podanych składników masę serową, jeżeli jest za rzadka, to dosypujemy trochę mąki. Formujemy z niej małe placuszki. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z surówkami lub sosem musztardowo – pomidorowym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję