menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Polędwiczki myjemy i oczyszczamy z błon. Końcem drewnianej łyżki lub palcem wskazującym robimy otwór wzdłuż polędwiczki, uważając, żeby nie przebić mięsa na wylot. W otwór wkładamy borówki, spinamy mięso wykałaczką. Olej mieszamy z przyprawami i posiekanym czosnkiem. Polędwiczki układamy w naczyniu i zalewamy marynatą, delikatnie mieszamy i przykrywamy. Odstawiamy na 3–24 godzin w chłodne miejsce. Smażymy na patelni lub grillujemy. Podajemy z kopytkami.

ocena:

Polędwiczki z borówkami lub żurawiną

składniki

  • 4 polędwiczki
  • 200 g świeżych borówek lub słoiczek konfitury z borówek
    #Marynata
  • 50 ml oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • słodka papryka, majeranek,
  • 1 łyżka miodu
  • 50 g jałowcówki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Polędwiczki myjemy i oczyszczamy z błon. Końcem drewnianej łyżki lub palcem wskazującym robimy otwór wzdłuż polędwiczki, uważając, żeby nie przebić mięsa na wylot. W otwór wkładamy borówki, spinamy mięso wykałaczką. Olej mieszamy z przyprawami i posiekanym czosnkiem. Polędwiczki układamy w naczyniu i zalewamy marynatą, delikatnie mieszamy i przykrywamy. Odstawiamy na 3–24 godzin w chłodne miejsce. Smażymy na patelni lub grillujemy. Podajemy z kopytkami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję