menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory myjemy, ścinamy im czapeczki i wydrążamy środki. Posypujemy solą i pieprzem. Czosnek siekamy i ucieramy z odrobiną soli, mieszamy z bryndzą, pokrojonymi w drobną kostkę czapeczkami, bułką tartą i ziołami. Układamy w brytfance lub naczyniu żaroodpornym, posmarowanym masłem. Skrapiamy olejem i sokiem z przetartych wydrążonych środków pomidorów. Zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 200ºC.

ocena:

Pomidory faszerowane serem owczym – 1

składniki

  • 8 dużych, dojrzałych pomidorów
  • 400 g bryndzy
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka łyżek tartej bułki
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka oleju
  • po1 łyżeczce: świeżej, posiekanej bazylii i pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory myjemy, ścinamy im czapeczki i wydrążamy środki. Posypujemy solą i pieprzem. Czosnek siekamy i ucieramy z odrobiną soli, mieszamy z bryndzą, pokrojonymi w drobną kostkę czapeczkami, bułką tartą i ziołami. Układamy w brytfance lub naczyniu żaroodpornym, posmarowanym masłem. Skrapiamy olejem i sokiem z przetartych wydrążonych środków pomidorów. Zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 200ºC.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję