menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Puree z dyni można przygotować na kilka sposobów.  Mam jednak dwa ulubione.

 

Na parze:

 

Dynie umyj i obierz. Za pomocą łyżki wybierz nasiona z gniazda nasiennego.
Pokrój na mniejsze kawałki. Gotuj na parze 25 minut. Następnie zmiksuj na gładką masę. Tak przygotowane puree można zamrozić lub pasteryzować. Wykorzystuj do: ciast, zup czy placków.

 

W piekarniku:

 

Dynie umyj i obierz. Za pomocą łyżki wybierz nasiona z gniazda nasiennego.

 

Pokrój na mniejsze kawałki.  Ułóż na papierze do pieczenia. Zapiekaj 45 minut w 180°C. Następnie zmiksuj na gładkie puree. Tak przygotowane puree można zamrozić lub pasteryzować. Wykorzystuj do: ciast, zup czy placków.

ocena:

Puree z dyni (idealne do ciast, placków i zupy)

składniki

  • 1 dynia piżmowa (waga około 1 kg )
  • woda
  • oliwa z oliwek

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Puree z dyni można przygotować na kilka sposobów.  Mam jednak dwa ulubione.

 

Na parze:

 

Dynie umyj i obierz. Za pomocą łyżki wybierz nasiona z gniazda nasiennego.
Pokrój na mniejsze kawałki. Gotuj na parze 25 minut. Następnie zmiksuj na gładką masę. Tak przygotowane puree można zamrozić lub pasteryzować. Wykorzystuj do: ciast, zup czy placków.

 

W piekarniku:

 

Dynie umyj i obierz. Za pomocą łyżki wybierz nasiona z gniazda nasiennego.

 

Pokrój na mniejsze kawałki.  Ułóż na papierze do pieczenia. Zapiekaj 45 minut w 180°C. Następnie zmiksuj na gładkie puree. Tak przygotowane puree można zamrozić lub pasteryzować. Wykorzystuj do: ciast, zup czy placków.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję