menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kabaczek obrać.usunąć pestki i pokroić w kostkę. Tak samo pokroić paprykę, pomidory i bakłażana. Cebulę posiekać. Całość posolić, zalać oliwą i dusić aż wszystko będzie miękkie. Dodać pieprz do smaku. Można do tego wkroić cały, duży pęczek koperku. Ratatuja smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Podawać z pieczywem.

ocena:

Ratatuja

składniki

  • 1 duży kabaczek
  • 1 kg papryki (kolorowej)
  • 1 kg pomidorów
  • 50 dag cebuli
  • 1 bakłażan
  • sól, pieprz, oliwa

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kabaczek obrać.usunąć pestki i pokroić w kostkę. Tak samo pokroić paprykę, pomidory i bakłażana. Cebulę posiekać. Całość posolić, zalać oliwą i dusić aż wszystko będzie miękkie. Dodać pieprz do smaku. Można do tego wkroić cały, duży pęczek koperku. Ratatuja smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Podawać z pieczywem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję