menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki obieramy, myjemy i ucieramy na drobnej tarce, dodajemy jajo, mąkę i ugotowane, pokrojone w kostkę mięso. Słoninę, kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę podsmażamy i dodajemy do ziemniaków. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Brytfannę smarujemy smalcem, wysypujemy tartą bułką. Wlewamy do niej masę ziemniaczaną. Pieczemy 40 minut w temperaturze 200°. Podajemy ze skwarkami z boczku i zieleniną.

ocena:

Rejbak – Mazowsze

składniki

-1 kg ziemniaków
-3 łyżki mąki
-12 łyżek mąki ziemniaczanej
-150 g gotowanej wieprzowiny
-po 100 g kiełbasy, słoniny i wędzonki
-1 jajko
-1 duża cebula
-3 łyżki tartej bułki
-1 łyżka smalcu
-sól, pieprz
-posiekana natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki obieramy, myjemy i ucieramy na drobnej tarce, dodajemy jajo, mąkę i ugotowane, pokrojone w kostkę mięso. Słoninę, kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę podsmażamy i dodajemy do ziemniaków. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Brytfannę smarujemy smalcem, wysypujemy tartą bułką. Wlewamy do niej masę ziemniaczaną. Pieczemy 40 minut w temperaturze 200°. Podajemy ze skwarkami z boczku i zieleniną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję