menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozpal grilla

Najpierw przygotuj sos. Paprykę i pomidory zawiń w folię aluminiową. Kiedy węgle będą dobrze rozgrzane, ułóż na ruszcie. Opiekaj 10-12 minut, co chwilę obracając. Po tym czasie, wyjmij warzywa z folii i obierz ze skóry i pestek. Następnie zmiksuj z miodem i olejem na gładką masę. Sos dopraw do smaku solą i pieprzem. Sos można podawać na zimno i ciepło.

Cukinię przekrój wzdłuż na pół a następnie każdą połówkę przekrój w poprzek na trzy części. Razem będziesz miał sześć słupków. Nożem usuń z cukinii gniazda nasienne. Słupki cukinii ułóż na ruszcie, opiekaj po minucie z każdej strony. Cukinię zdejmij z grilla i odstaw do wystygnięcia.

Karkówkę rozbij tłuczkiem na cienkie kotlety, dopraw solą, pieprzem.  Na każdy plaster mięsa połóż słupek cukinii i zawiń ciasno w roladkę, dla pewności zepnij mięso wykałaczką.

W misce wymieszaj: olej, czosnek, musztardę, majeranek i sos sojowy. Obtocz roladki w powstałej marynacie i odstaw na minimum 30 minut.

Grilluj przez około 10 minut, co jakiś czas obracając.

Podawaj roladki z sosem i ziemniakiem z grilla.

ocena:

Roladki z karkówki z cukinią z sosem paprykowym

składniki

Roladki:

  • 4 steki z karkówki każdy po około 120 g
  • 1 mała cukinia
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 utarte ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki sosu sojowego

Sos:

  • 4 Papryki czerwone
  • 2 Pomidory
  • 2 łyżki miodu
  • 3 utarte ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • Sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozpal grilla

Najpierw przygotuj sos. Paprykę i pomidory zawiń w folię aluminiową. Kiedy węgle będą dobrze rozgrzane, ułóż na ruszcie. Opiekaj 10-12 minut, co chwilę obracając. Po tym czasie, wyjmij warzywa z folii i obierz ze skóry i pestek. Następnie zmiksuj z miodem i olejem na gładką masę. Sos dopraw do smaku solą i pieprzem. Sos można podawać na zimno i ciepło.

Cukinię przekrój wzdłuż na pół a następnie każdą połówkę przekrój w poprzek na trzy części. Razem będziesz miał sześć słupków. Nożem usuń z cukinii gniazda nasienne. Słupki cukinii ułóż na ruszcie, opiekaj po minucie z każdej strony. Cukinię zdejmij z grilla i odstaw do wystygnięcia.

Karkówkę rozbij tłuczkiem na cienkie kotlety, dopraw solą, pieprzem.  Na każdy plaster mięsa połóż słupek cukinii i zawiń ciasno w roladkę, dla pewności zepnij mięso wykałaczką.

W misce wymieszaj: olej, czosnek, musztardę, majeranek i sos sojowy. Obtocz roladki w powstałej marynacie i odstaw na minimum 30 minut.

Grilluj przez około 10 minut, co jakiś czas obracając.

Podawaj roladki z sosem i ziemniakiem z grilla.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję