menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cukinię myjemy, kroimy w cienkie plastry i obsmażamy na maśle z obu stron. Śliwki moczymy w calvadosie. Polędwicę kroimy w pasy. Układamy na plastrze cukinii, pasek polędwicy oraz śliwkę. Zwijamy ciasno i nabijamy na szpadkę. Podobnie możemy zrobić ruloniki z bakłażana, albo z samej polędwicy, czy łososia.

ocena:

Ruloniki z cukinii

składniki

  • 1 cukinia
  • 4 plastry polędwicy
  • 8 sztuk śliwek suszonych
  • 25 ml calvadosu
  • 1 łyżeczka masła

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cukinię myjemy, kroimy w cienkie plastry i obsmażamy na maśle z obu stron. Śliwki moczymy w calvadosie. Polędwicę kroimy w pasy. Układamy na plastrze cukinii, pasek polędwicy oraz śliwkę. Zwijamy ciasno i nabijamy na szpadkę. Podobnie możemy zrobić ruloniki z bakłażana, albo z samej polędwicy, czy łososia.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję