menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę pokroić na porcję (z 1 fileta ok 3 porcje) posypać solą, pieprzem i vegetą i skropić sokiem z jednej cytryny. Odstawić. Warzywa zetrzeć na tarce a pora pokroić w niteczki. Wszystko poddusić ok 20 min w garnku dodając przyprawy i sok z 2 cytryn. Jeśli trzeba dosłodzić do smaku. Rybę obtoczyć w mące i usmażyć. W naczyniu układać rybę i sos warstwowo jak lasagne wykańczając warzywami. Gotowe.

ocena:

Ryba po grecku II

składniki

  • 1 kg pangi białej lub czerwonej
  • mąka
  • olej

Sos:

  • 4 duże marchewki
  • 1 duża pietruszka
  • pół selera
  • 1/4 pora
  • cukier
  • keczup
  • sól
  • pieprz
  • 4 listki liścia laurowego
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 3 cytryny
  • pęczek koperku lub bazylii
  • 1 mały słoik koncentratu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę pokroić na porcję (z 1 fileta ok 3 porcje) posypać solą, pieprzem i vegetą i skropić sokiem z jednej cytryny. Odstawić. Warzywa zetrzeć na tarce a pora pokroić w niteczki. Wszystko poddusić ok 20 min w garnku dodając przyprawy i sok z 2 cytryn. Jeśli trzeba dosłodzić do smaku. Rybę obtoczyć w mące i usmażyć. W naczyniu układać rybę i sos warstwowo jak lasagne wykańczając warzywami. Gotowe.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję