menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybkę przyprawiam solą i pieprzem. Kroję ją na paski 3 centymetrowe. Rybę przesmażam na oleju i maśle na lekko złoto. Wtedy dokładam warzywka i podlewam je bulionem. Duszę do czasu gdy warzywa są miękkie. Doprawiam do smaku i czasami zaprawiam jeszcze śmietaną i odrobiną sera żółtego.

ocena:

Ryba z warzywami

składniki

  • 300 g filetów rybnych (mintaj, panga, pstrąg…)
  • 100 g brokułów
  • 100 g marchwi
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 100 g kukurydzy
  • Może też być jakaś mrożona mieszanka
  • olej i masło pół na pół
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka curry
  • pół szklanki bulionu z kostki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybkę przyprawiam solą i pieprzem. Kroję ją na paski 3 centymetrowe. Rybę przesmażam na oleju i maśle na lekko złoto. Wtedy dokładam warzywka i podlewam je bulionem. Duszę do czasu gdy warzywa są miękkie. Doprawiam do smaku i czasami zaprawiam jeszcze śmietaną i odrobiną sera żółtego.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję