menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory kroimy w cząstki, paprykę w plastry, cebulę, ogórki i ser w kostkę. Przygotowujemy sos: czosnek siekamy, ucieramy z solą, dodajemy ocet winny i dolewając oliwę dalej dokładnie ucieramy, aby składniki dobrze się połączyły. Pokrojone warzywa lekko solimy i delikatnie mieszamy. Przed podaniem polewamy sosem i jeszcze raz delikatnie mieszamy.

Posypujemy natką pietruszki.

ocena:

Sałatka szopska

składniki

  • 5 pomidorów
  • 2 różnokolorowe papryki
  • 1 cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g sera feta lub solan
  • 2 ogórki świeże zielone
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • Sól, pieprz
  • Ew. posiekana natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory kroimy w cząstki, paprykę w plastry, cebulę, ogórki i ser w kostkę. Przygotowujemy sos: czosnek siekamy, ucieramy z solą, dodajemy ocet winny i dolewając oliwę dalej dokładnie ucieramy, aby składniki dobrze się połączyły. Pokrojone warzywa lekko solimy i delikatnie mieszamy. Przed podaniem polewamy sosem i jeszcze raz delikatnie mieszamy.

Posypujemy natką pietruszki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję