X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 5 pomidorów
  • 2 różnokolorowe papryki
  • 1 czuszka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g sera feta lub solan
  • 2 ogórki kiszone (najlepsze są małosolne)
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól

Sposób przygotowania

Pomidory kroimy w cząstki, paprykę w plastry, czuszkę w plasterki, cebulę, ogórki i ser w kostkę. Przygotowujemy sos: czosnek siekamy, ucieramy z solą, dodajemy ocet winny i dolewając olej dalej dokładnie ucieramy, aby składniki dobrze się połączyły. Pokrojone warzywa lekko solimy i delikatnie mieszamy. Przed podaniem polewamy sosem i jeszcze raz delikatnie mieszamy.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również