menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaczki dobrze wyszorować(robię to ostrą ściereczką do naczyń,nie trzeba obierać),ugotować,ostudzić.Odsączone z wrzątku krewetki ostudzić.Pokrajać wszystkie składniki na jednakowe kawałki(oprócz ziemniaczków i rzodkiewek)Połączyć z majonezem,doprawić.Ułożyć na półmisku wyłożonym młodą sałatą.

ocena:

Sałatka wiosenna z krewetkami

składniki

  • pół kg najdrobniejszych młodych ziemniaków(wielkości rzodkiewek)
  • 1 mały słoiczek marynowanej cebulki
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 1 mały ogórek kiszony(domowej roboty)sklepowy zepsuje smak
  • po połowie papryki żółtej i czerwonej
  • 20 dkg krewetek mrożonych(trzeba wrzucić do wrzątku na 4 min)
  • kilka malutkich młodych marchewek ugotowanych i pokrajanych na małe kawałki
  • 1 pęczek szczypiorku drobno posiekany
  • majonez
    pieprz,sól do smaku
  • (dodaję też słoiczek malutkich buraczków ale na wierzch bo zabarwią wszystko)

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaczki dobrze wyszorować(robię to ostrą ściereczką do naczyń,nie trzeba obierać),ugotować,ostudzić.Odsączone z wrzątku krewetki ostudzić.Pokrajać wszystkie składniki na jednakowe kawałki(oprócz ziemniaczków i rzodkiewek)Połączyć z majonezem,doprawić.Ułożyć na półmisku wyłożonym młodą sałatą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję