menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Odcinamy arbuza w 1/3 wysokości. Usuwamy pestki i przy pomocy łyżeczki wycinamy kulki z miąższu, odkładamy je do miski. Wydrążamy całego arbuza, tak, żeby nie uszkodzić skórki. Wszystkie owoce płuczemy i osączamy. Z owoców pestkowych usuwamy pestki. Winogrona i wiśnie kroimy na połówki, brzoskwinie i morele w kostkę. Maliny zostawiamy w całości. Miód rozpuszczamy w soku pomarańczowym, dodajemy rum i cynamon. Owoce mieszamy, zalewamy sosem, schładzamy w lodówce. Przed podaniem przekładamy sałatkę do wydrążonego arbuza.

ocena:

Sałatka z sosem pomarańczowym

składniki

  • 1 arbuz – 1-2 kg
  • 200 g brzoskwiń
  • 200 g winogron
  • 200 g malin
  • 100 g wiśni
  • 100 g moreli
  • 125 ml soku z pomarańcz (może też być z kartonu)
  • 2 łyżki miodu
  • 25 ml rumu
  • szczypta cynamonu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Odcinamy arbuza w 1/3 wysokości. Usuwamy pestki i przy pomocy łyżeczki wycinamy kulki z miąższu, odkładamy je do miski. Wydrążamy całego arbuza, tak, żeby nie uszkodzić skórki. Wszystkie owoce płuczemy i osączamy. Z owoców pestkowych usuwamy pestki. Winogrona i wiśnie kroimy na połówki, brzoskwinie i morele w kostkę. Maliny zostawiamy w całości. Miód rozpuszczamy w soku pomarańczowym, dodajemy rum i cynamon. Owoce mieszamy, zalewamy sosem, schładzamy w lodówce. Przed podaniem przekładamy sałatkę do wydrążonego arbuza.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję