menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wytnij kość ze schabu (kość można wykorzystać do wywaru). Na głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć posiekane w ćwiartki pieczarki. Po chwili, kiedy grzyby się lekko zrumienią, dodaj cebulę pokrojoną w piórka. Dopraw lekko solą i pieprzem. Kiedy pieczarki puszczą już prawie całą wodę, po około 5 minutach. Dodaj sos sojowy, tymianek oraz śmietanę. Wymieszaj całość i smaż jeszcze minutę.
Schab natnij od spodu wzdłuż i powoli przecinając nożem, obracaj w lewą stronę (jeśli jesteś leworęczny to w prawą ). Powstanie gruby płat mięsa. Dopraw go solą i pieprzem z obydwu stron. Rozklep dość cienko 0,5-1 cm, przez folię. Nałóż farsz i rozsmaruj go równomiernie na całym płacie mięsa. Zwiń ciasno rulon i zwiąż sznurkiem gastronomicznym. Piecz ok 50 minut w 180°C bez termoobiegu.

ocena:

Schab rolowany z pieczarkami

składniki

  • schab z kością około 1,5 kg
  • 1 duża cebula
  • 500 g pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • pół łyżeczki tymianku
  • 50 ml śmietany 30%
  • 2 łyżki masła
  • ew. bułka tarta do zagęszczenia
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka majeranku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wytnij kość ze schabu (kość można wykorzystać do wywaru). Na głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć posiekane w ćwiartki pieczarki. Po chwili, kiedy grzyby się lekko zrumienią, dodaj cebulę pokrojoną w piórka. Dopraw lekko solą i pieprzem. Kiedy pieczarki puszczą już prawie całą wodę, po około 5 minutach. Dodaj sos sojowy, tymianek oraz śmietanę. Wymieszaj całość i smaż jeszcze minutę.
Schab natnij od spodu wzdłuż i powoli przecinając nożem, obracaj w lewą stronę (jeśli jesteś leworęczny to w prawą ). Powstanie gruby płat mięsa. Dopraw go solą i pieprzem z obydwu stron. Rozklep dość cienko 0,5-1 cm, przez folię. Nałóż farsz i rozsmaruj go równomiernie na całym płacie mięsa. Zwiń ciasno rulon i zwiąż sznurkiem gastronomicznym. Piecz ok 50 minut w 180°C bez termoobiegu.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję