X

Czego szukasz?

Przepis
Ryby

Sielawa smażona

Składniki

  • 700g sielawy patroszonej
  • skórka z jednej cytryny
  • mąka do panierowania
  • 4 łyżki oleju
  • sól morska, pieprz kolorowy

Sposób przygotowania

W moździerzu utrzyj sól morską z pieprzem kolorowym i skórką cytrynową. Mieszanką dopraw dokładnie ryby w środku i na zewnątrz. Odstaw do lodówki na godzinę.
Na patelni rozgrzej olej i smaż obtoczone w mące sielawy do ciemno złotego koloru około 3-4 minuty z każdej strony.
Podawaj ze świeżym chlebem z masłem oraz kawałkiem cytryny. Tak przygotowaną przyprawę można przesypać do słoików i używać do: ryb, mięs i sosów do sałatek.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również