menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filety moczymy przez 6-12 godzin dwukrotnie zmieniając wodę, ostatnie 2 godziny w mleku, następnie osączamy je i kroimy w kilkucentymetrowe dzwonka. Cytryny sparzamy wrzątkiem, z jednej cytryny ścieramy skórkę. Wszystkie cytryny obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Usuwamy pestki. Śmietanę mieszamy z cynamonem i goździkami. Układamy w słoju warstwami filety i cytryny. Zalewamy śmietaną i odstawiamy w chłodne miejsce . Można jeść już następnego dnia.

ocena:

Śledzie w śmietanie

składniki

-1 kg filetów solonych
-500 ml mleka
-500 g cytryn
-500 ml śmietany
-4 goździki
-pół łyżeczki cynamonu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filety moczymy przez 6-12 godzin dwukrotnie zmieniając wodę, ostatnie 2 godziny w mleku, następnie osączamy je i kroimy w kilkucentymetrowe dzwonka. Cytryny sparzamy wrzątkiem, z jednej cytryny ścieramy skórkę. Wszystkie cytryny obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Usuwamy pestki. Śmietanę mieszamy z cynamonem i goździkami. Układamy w słoju warstwami filety i cytryny. Zalewamy śmietaną i odstawiamy w chłodne miejsce . Można jeść już następnego dnia.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję