menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Chrzan ucieramy na drobnej tarce, sparzamy i odciskamy. Jabłko obieramy i ucieramy na drobnej tarce. Z cytryny i pomarańczy wyciskamy sok. Łączymy ze sobą chrzan, jabłka, sok z cytrusów, ewentualnie skórkę otartą z pomarańczy, doprawiamy solą i cukrem pudrem.

ocena:

Sos chrzanowy z jabłkami

składniki

  • 50 g chrzanu
  • sok z 1 cytryny
  • 2–3 winne jabłka
  • sok z 1 pomarańczy
  • sól, szczypta cukru pudru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Chrzan ucieramy na drobnej tarce, sparzamy i odciskamy. Jabłko obieramy i ucieramy na drobnej tarce. Z cytryny i pomarańczy wyciskamy sok. Łączymy ze sobą chrzan, jabłka, sok z cytrusów, ewentualnie skórkę otartą z pomarańczy, doprawiamy solą i cukrem pudrem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję