menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Liście mięty po umyciu drobno siekamy. Cebulę smażymy na oleju, wsypujemy cukier i ciągle mieszając dodajemy miętę (około 2/3). Dolewamy ocet i bulion. Gotujemy 3 – 5 minut, po czym zdejmujemy garnek z ognia. Dolewamy śmietankę i dosypujemy resztę mięty. Doprawiamy. Sos miętowy jest smacznym dodatkiem miedzy innymi do baraniny.

ocena:

Sos miętowy 2

składniki

  • 1 cebula
  • 1 pęczek mięty
  • 30 ml oleju
  • 1 łyżka cukru
  • 30 ml białego octu winnego
  • 100 ml bulionu warzywnego (może być z kostki)
  • 50 ml śmietany  30 %
  • świeżo mielony biały pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Liście mięty po umyciu drobno siekamy. Cebulę smażymy na oleju, wsypujemy cukier i ciągle mieszając dodajemy miętę (około 2/3). Dolewamy ocet i bulion. Gotujemy 3 – 5 minut, po czym zdejmujemy garnek z ognia. Dolewamy śmietankę i dosypujemy resztę mięty. Doprawiamy. Sos miętowy jest smacznym dodatkiem miedzy innymi do baraniny.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję