menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Składniki dokładnie mieszamy. Z pomieszania ich sos winegret rozpoczął swój zwycięski pochód po stołach całego świata. Stopniowo zmniejszano proporcje octu w mieszaninie i dochodziły rozmaite dodatki. Dodatek musztardy i żółtka poprawiał emulgację, dzięki czemu stawał się bardziej gęsty i lepiej wiązał się z liśćmi sałaty. Dochodziły też dodatki smakowe, takie jak czosnek, przyprawy, anchois i inne.

ocena:

Sos winegret podstawowy

składniki

  • 500 ml oliwy
  • 250 ml octu winnego

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Składniki dokładnie mieszamy. Z pomieszania ich sos winegret rozpoczął swój zwycięski pochód po stołach całego świata. Stopniowo zmniejszano proporcje octu w mieszaninie i dochodziły rozmaite dodatki. Dodatek musztardy i żółtka poprawiał emulgację, dzięki czemu stawał się bardziej gęsty i lepiej wiązał się z liśćmi sałaty. Dochodziły też dodatki smakowe, takie jak czosnek, przyprawy, anchois i inne.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję