menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

po otwarciu puszki odcedzamy olej. Na oleju przesmażamy poszatkowaną cebulę i posiekany czosnek. Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Całość podduszamy około 5 minut. Zalewamy śmietaną lub jogurtem i dodajemy pokrojone pomidory, zagotowujemy. Solimy i pieprzymy do smaku. Potrawą zalewamy ugotowany w dużej ilości wody i odcedzony makaron spaghetti. Gorącą potrawę posypujemy żółtym serem i dekorujemy świeżymi ziołami.

ocena:

Spaghetti z tuńczykiem

składniki

  • 300 g tuńczyka (może być tuńczyk w sosie własnym – wtedy używamy oliwy z oliwek, która uwypukli smak
  • i aromat potrawy)
  • 500 g makaronu spaghetti
  • 2 duże cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 100 ml śmietany lub jogurtu
  • 100 g startego ostrego, żółtego sera
  • 2 sparzone i obrane pomidory
  • świeże zioła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

po otwarciu puszki odcedzamy olej. Na oleju przesmażamy poszatkowaną cebulę i posiekany czosnek. Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Całość podduszamy około 5 minut. Zalewamy śmietaną lub jogurtem i dodajemy pokrojone pomidory, zagotowujemy. Solimy i pieprzymy do smaku. Potrawą zalewamy ugotowany w dużej ilości wody i odcedzony makaron spaghetti. Gorącą potrawę posypujemy żółtym serem i dekorujemy świeżymi ziołami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję