menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron ugotować. Szpinak z blanszować, odcisnąć, pokroić drobno, dodać przyprawy sok z cytryny, drobno pokrojony czosnek. Dorzucić kulki mozarelli w oliwie.Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać po ok. 15 minutach, by składniki się przegryzły.

ocena:

Sprężynki ze szpinakiem i mozarellą

składniki

  • 2 szklanki makaronu sprężynki-ROTINI
  • 2 peczki swiezego szpinaku
  • 10 kuleczek mozarelli w oliwie z przyprawami
  • przyprawa warzywna
  • pieprz
  • galka muszkatolowa
  • slodka papryka mielona
  • sok z 1 cytryny
  • 2 zabki czosnku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron ugotować. Szpinak z blanszować, odcisnąć, pokroić drobno, dodać przyprawy sok z cytryny, drobno pokrojony czosnek. Dorzucić kulki mozarelli w oliwie.Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać po ok. 15 minutach, by składniki się przegryzły.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję