menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek i dymkę drobno posiekaj.

Wszystkie składniki marynaty wymieszaj ze sobą, dopraw solą i pieprzem.

Kurczaka pokrój w sporą kostkę 2×2 cm, przełóż do marynaty. Odstaw na 30 minut.

Ananasa i paprykę pokrój w taką samą kostkę jak mięso. Cukinię pokrój w 1 cm plasterki. Patyczki namocz w zimnej wodzie.

Nadziewaj po kolei składniki zaczynając i kończąc mięsem.

Szaszłyki grilluj 10-12 minut, stale obracając.

ocena:

Szaszłyk z kurczaka z ananasem, cukinią i papryką

składniki

  • 300 g piersi z kurczaka
  • 250 g obranego świeżego ananasa
  • 1 wąsa cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • Patyczki do szaszłyków
  • sól, pieprz

Marynata:

  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ pęczka szczypioru (dymki)
  • ew. szczypta kurkumy
  • Sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek i dymkę drobno posiekaj.

Wszystkie składniki marynaty wymieszaj ze sobą, dopraw solą i pieprzem.

Kurczaka pokrój w sporą kostkę 2×2 cm, przełóż do marynaty. Odstaw na 30 minut.

Ananasa i paprykę pokrój w taką samą kostkę jak mięso. Cukinię pokrój w 1 cm plasterki. Patyczki namocz w zimnej wodzie.

Nadziewaj po kolei składniki zaczynając i kończąc mięsem.

Szaszłyki grilluj 10-12 minut, stale obracając.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję