X

Czego szukasz?

Przepis
PieczywoPrzekąski na ciepłoPrzekąski na zimno

Muffinki z parmezanem natką pietruszki i pomidorem

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 200 ml mleka
  • 2 jaja
  • 200 g pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 1 pęczek pietruszki drobno pokrojonej
  • 70 g startego parmezanu
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Połącz składniki mokre. Jaja wbij do miski. Dolej mleko, olej i zblenduj. Do wcześniej przygotowanej mieszaniny dodaj pomidory, natkę, parmezan wymieszaj. Dopraw całość solą i pieprzem.
W drugiej misce połącz suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia. Suche składniki wsyp do mokrych i wymieszaj. Masę nałóż do papilotek i wstaw do pieca nagrzanego do 175 st.
Piecz około 25 minut.

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  1. Jak zrobię z mąki orkiszowej,to będzie smaczne?Naleśniki,pierogi z tej mąki,może i zdrowsze,ale smak nieteges.

Sprawdź również