menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na patyki do szaszłyków lub metalowe szpadki nabijamy oczyszczone wątróbki drobiowe owinięte w plasterki boczku lub bekonu. Każdą wątróbkę przekładamy śliwką. Boczek możemy nabijać formując go w kształt litery „s”. Przygotowany szaszłyk posypujemy majerankiem i pieczemy na grillu, patelni lub w piekarniku. Upieczony solimy i pieprzymy do smaku.

ocena:

Szaszłyk z wątróbek drobiowych 1

składniki

  • 500 g wątróbek drobiowych
  • 100 g boczku lub bekonu bardzo cienko pokrojonego
  • 100 g suszonych śliwek
  • majeranek
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na patyki do szaszłyków lub metalowe szpadki nabijamy oczyszczone wątróbki drobiowe owinięte w plasterki boczku lub bekonu. Każdą wątróbkę przekładamy śliwką. Boczek możemy nabijać formując go w kształt litery „s”. Przygotowany szaszłyk posypujemy majerankiem i pieczemy na grillu, patelni lub w piekarniku. Upieczony solimy i pieprzymy do smaku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję